Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ!!

 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(βασικά σημεία)
στην πρώτη Λειτουργία του στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου

"Διαθήκη συνάπτουμε μεθ'υμών"  από μένα να ζητάτε τα της Πίστεως, απηύθηνε στο λαό της Κεφαλονιάς.
1.Αναφέρθηκε αρχικά στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη ο οποίος εκπαίδευσε στην πίστη τον Άγιο Παίσιο και προετοίμαζε τους Μικρασιάτες για την μαρτυρική τους έξοδο. Τους καλλιεργούσε στην υπομονή και την πίστη για να τονίσει πως κι εμείς είμαστε προσωρινοί και πρόσφυγες εδώ, σ'αυτόν τον κόσμο. Όπως είπε και ο Απόστολος Παύλος να στρεφόμαστε στην Άνω Ιερουσαλήμ.
2."Μορφωθήναι Χριστόν εν τη καρδία ημών"(Απόστολος Παύλος)στοίχειο του χαρακτήρα των Ελλήνων το οποίο ανέκαθεν καλλιεργούσαν με σκοπό τον "φόβο"-σεβασμό στον Θεό, καθώς η ορθόδοξη ζωή μας είναι βιωματική, αποτελεί στάση- τρόπο καθημερινής ζωής. Όπως και ο Χριστός με τους Αποστόλους και τους ανθρώπους της εποχής του ήταν Ήπιος και Επιεικής με όλους,τόνισε, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ . Θα προσπαθήσω να έχω αμεσότητα με όλους σας.
3.Τα της Εκκλησίας μόνο θα ενεργώ. Πρώτος εις διακονία και τελευταίος εις αποδοχήν τιμής.
ΠΑΠΑ ΝΑ ΜΕ ΘΕΛΕΤΕ.
4.Να επιδιώκουμε καθαρή καρδιά και λογισμό καθαρό.Δεν αγαπάμε το Θεό αν δεν αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, με παράδειγμα μια Ηπειρώτικη παροιμία"Είδες το γείτονά σου-είδες το Θεό σου"!
5.Στόχος να γαλουχηθεί η νεολαία εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.
6.Με την αναφορά του στον Μακαριστό Μητροπολίτη μας κυρό Γεράσιμο Φωκά,τόνισε την αξία της προδωπικότητας του, ως την καρδιά των Κεφαλλήνων και επισήμανε ότι η ευχή του συνοδεύει όλα του τα πνευματικά παιδιά.
7.Η Ιερωσύνη είναι  πράγμα ανεξίτηλο, Δώρο Θεού! Δεν επιστρέφεται και συνοδεύει τον ιερωμένο στην άλλη ζωή.
- Ο Δεσπότης μας τόνισε ότι οι κληρικοί δεν κάνουν πολιτική και ο Επίσκοπος δεν είναι Πολιτικός-είναι Ιερουγός υπεύθυνος για την σωτηρία των ψυχών του ποιμνίου του και για το λόγο αυτό οφείλει ο Επίσκοπος να καλλιεργεί την πίστη και να κρατά ακμαίο το θρησκευτικό φρόνημα του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου