Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Συρία: «Ένα δράμα δίχως τελειωμό…»


Στην Συρία, εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου εκτυλίσσεται ένα δράμα δίχως τελειωμό. Ένας λαός που αυτή την στιγμή υποφέρει και δοκιμάζεται από τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου, όσο κανείς άλλος.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα και το δράμα του συριακού λαού απερίγραπτο. Επισήμως μιλάνε για περίπου 250.000 νεκρούς από τον εμφύλιο πόλεμο, ανεπισήμως μαζί με τους αγνοούμενους, σύριοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι. Πάνω από 4.000.000 είναι οι πρόσφυγες, που αναζητούν ασφαλή καταφύγια εκτός Συρίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι βρίσκεται σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο. Πάνω από 6.000.000, οι εσωτερικοί μετανάστες που αναζητούν ασφαλή μέρη διαμονής, εντός της χώρας τους, αρνούμενοι να την εγκαταλείψουν.
Πόλεις ισοπεδωμένες, ναοί κατεστραμμένοι, αρχαιολογικοί χώροι (Παλμύρα) στο έλεος των τζιχαντιστών και πολλά άλλα δεινά έχουν πλήξει και πλήττουν τον δοκιμαζόμενο συριακό λαό.
Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας βάλουν σε σκέψεις, γιατί έχει φτάσει σε αυτό το τραγικό σημείο η κατάσταση στην Συρία. Γεωπολιτικά παιχνίδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και όλα αυτά στην πλάτη ενός ολόκληρου λαού. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία.
Εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να προσευχηθούμε στον Κύριό μας, για τους ομόδοξους Σύριους που διώκονται και δοκιμάζονται αυτή την στιγμή, αλλά και για ολόκληρο τον συριακό λαό. Και να μην ξεχνάμε ότι και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος, μας είχε πει να δυναμώσουμε τις προσευχές μας, όταν μιλούσε για το κακό που θα βρει την Συρία. (σχετικό άρθρο: ΕΔΩ)
Ας ευχηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έρθει η ειρήνη στην χώρα της Συρίας και να τελειώσει το δράμα του δοκιμαζόμενου συριακού λαού.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου